Makaron z pesto bazyliowym

Makaron z pesto bazyliowym

Makaron z pesto bazyliowym to chyba jedna z najprostszych, ale zarazem bardzo smaczna propozycja przygotowania włoskiego spaghetti. Świeży zapach bazylii oraz czosnku rozniesie po naszym domy zapach lata, jak będziemy przygotowywać pesto.

Pesto z bazylii możemy przechowywać, przez jakiś czas w lodówce, więc jeśli najdzie nas ochota na włoskie spaghetti to wystarczy tylko ugotować makaron :)

Makaron z pesto bazyliowym – składniki

  • doniczka świeżej bazylii
  • garść orzeszków piniowych
  • 2 ząbki czosnki
  • 1/3 szklanki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • makaron do spaghetti

Makaron z pesto bazyliowym – przygotowanie

Przepis na zielone pesto znajdziecie – TUTAJ.

Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Ale możecie także zrobić swój własny makaron – PRZEPIS NA MAKARON.

Ugotowany makaron odcedzamy i mieszamy z pesto. Najlepiej jest wymieszać makaron z pesto zaraz po ugotowaniu, kiedy to makaron będzie jeszcze ciepły, wchłonie wtedy zapach i aromat przygotowanego pesto.

Uważam, że makaron z pesto bazyliowym to jedno z prostszych i smacznych dań jakie jesteśmy w stanie przygotować. Tak przygotowany posiłek możecie zjeść zaraz po przygotowaniu lub zabrać do pracy jako lunch.

Smacznego!

1 Comment

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.