Koktajl z kiwi ze skórką to zdrowa przekąska w ciagu dnia. Kiwi powinno znajdować się na naszej tygodniowej liście zakupów, jest to owoc niskokaloryczny bez zawartości tłuszczu. Jest ono bogate w witaminę C oraz błonnik.

Wiele osób zastanawia się czy należy jeść je ze skórką czy bez. Skórka z kiwi z całą pewnością Wam nie zaszkodzi, a zawiera znacznie więcej błonnika i witaminy C, aniżeli sam miąższ. Bardzo ważne jest jednak dokładnie je umyć.

Składniki

  • 2 kiwi
  • 1 banan
  • 1 szklanka mleka migdałowego

Przed przygotowaniem koktajlu pamiętajcie, aby bardzo dokładnie umyć kiwi.

Obejrzyj nasze filmy:

Koktajl z kiwi ze skórką – jak przygotować

Banana obieramy ze skórki, dzielimy na mniejsze kawałki i wkładamy do blendera. Kiwi bardzo dokładnie myjemy i nie obierając dzielimy na mniejsze kawałki, również dodając do blendera. Całość dopełniamy mlekiem i miksujemy. Miksujemy do czasu, aż owoce się rozdrobnią i wszystko się połączy.

Tak przygotowane smoothie jest idealną przekąską w ciągu dnia, dającą poczucie sytości oraz ogromną dawkę witaminy C.

Smacznego!