Koktajl truskawkowy na mleku migdałowym to przepis na pyszny, zdrowy i bardzo orzeźwiający koktajl na letni dni. Koktajl przygotujemy bez wykorzystania cukru. Wykorzystamy tylko naturalny cukier zawarty w owocach.
Nasze smoothie będzie gładkie i bardzo smaczne!
Składniki
- 150g truskawek
- 1 szklanka mleka migdałowego
- 1 banan
- ewentualnie 1 łyżka miodu
Możecie przygotować go również w zimie, wykorzystując do tego mrożone truskawki.
Obejrzyj nasze filmy:
Koktajl truskawkowy na mleku migdałowym – jak przygotować
Truskawki myjemy, wyciągamy szypułki i wkładamy do blendera. Banana obieramy ze skórki, kroimy w mniejsze kawałki i dodajemy do truskawek. Dopełniamy całość mlekiem migdałowym. Przed zmiksowaniem spróbujcie truskawek, jeśli nie będą bardzo słodkie to dodajcie do smoothie łyżkę miodu.
Całość blendujemy aż wszystkie składniki się połączą i uzyskamy gładką konsystencję. Przelewamy do szklaneczek i dekorujemy kawałkiem truskawki.
Smacznego!