Ten wpis to będzie krótka porada na temat tego jak poprawić smak mięsa na grillu. W kilku poprzednich wpisach pokazałem Wam jak można przygotować marynatę do mięsa, aby podczas grillowania było aromatyczne, kruche i soczyste.

Jeśli jednak nie macie czasu na zbyt długie marynowanie mięsa, to skorzystajcie z poniższego tricku, aby Wasze danie było pełne aromatu i smaku ziół.

Jak poprawić smak mięsa na grillu

  1. Do węgla albo brykietu dodajcie gałązkę jałowca. Gałązka będzie się powoli spalała wydzielając wspaniały aromat. Pamiętajcie tylko, aby gałązkę dodać jak już w palenisku nie będzie ognia, a węgiel będzie się zażył.
  2. Podczas grillowania na steku połóżcie gałązkę rozmarynu. Mięso nabierze wyjątkowego smaku. Podobnie możecie zrobić z dowolnymi ziołami np. bazylią, tymiankiem.

A czy Wy macie jakieś inne sprawdzone sposoby na uzyskanie oryginalnego aromatu grillowanego mięsa? Dajcie znać, chętnie z nich skorzystam.

Obejrzyj nasze filmy: