Ten wpis to będzie krótka porada na temat tego jak poprawić smak mięsa na grillu. W kilku poprzednich wpisach pokazałem Wam jak można przygotować marynatę do mięsa, aby podczas grillowania było aromatyczne, kruche i soczyste.
Jeśli jednak nie macie czasu na zbyt długie marynowanie mięsa, to skorzystajcie z poniższego tricku, aby Wasze danie było pełne aromatu i smaku ziół.
Jak poprawić smak mięsa na grillu
- Do węgla albo brykietu dodajcie gałązkę jałowca. Gałązka będzie się powoli spalała wydzielając wspaniały aromat. Pamiętajcie tylko, aby gałązkę dodać jak już w palenisku nie będzie ognia, a węgiel będzie się zażył.
- Podczas grillowania na steku połóżcie gałązkę rozmarynu. Mięso nabierze wyjątkowego smaku. Podobnie możecie zrobić z dowolnymi ziołami np. bazylią, tymiankiem.
A czy Wy macie jakieś inne sprawdzone sposoby na uzyskanie oryginalnego aromatu grillowanego mięsa? Dajcie znać, chętnie z nich skorzystam.
Bardzo ciekawy przepis.
polecam.