Faszerowane jajka suszonymi pomidorami i fetą to oryginalna przystawka, która świetnie sprawdzi się na każdym przyjęciu. Delikatnie ostry i słonawy smak doda całości wyjątkowego charakteru.
Sprawdź: Ile gotować jajka
Składniki
- 8 jajek
- 6-7 suszonych pomidorów
- 100g fety
- pieprz
- 1 łyżeczka majonezu
- 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
Faszerowane jajka suszonymi pomidorami i fetą – przepis
Jajka gotujemy na twardo, następnie je studzimy, obieramy i kroimy na pół. Z białek wydrążamy żółtka i rozgniatamy je w miseczce. Dodajemy do nich pokrojone w drobną kostkę suszone pomidory i ser feta. Doprawiamy wszystko pieprzem i mieszamy z majonezem i jogurtem naturalnym.
Obejrzyj nasze filmy:
Przygotowanym farszem nadziewamy białka.
![Faszerowane jajka suszonymi pomidorami i fetą 2 Faszerowane jajka suszonymi pomidorami i fetą](https://kulinarnyblog.pl/wp-content/uploads/2021/04/20210404-IMG_2923-Edit-1360x1020.jpg)
Smacznego!