Faszerowane jajka suszonymi pomidorami i fetą
Przystawki, przekąski, sosy

Faszerowane jajka suszonymi pomidorami i fetą

Faszerowane jajka suszonymi pomidorami i fetą to oryginalna przystawka, która świetnie sprawdzi się na każdym przyjęciu. Delikatnie ostry i słonawy smak doda całości wyjątkowego charakteru.

Sprawdź: Ile gotować jajka

Składniki

  • 8 jajek
  • 6-7 suszonych pomidorów
  • 100g fety
  • pieprz
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 1 łyżeczka jogurtu naturalnego

Faszerowane jajka suszonymi pomidorami i fetą – przepis

Jajka gotujemy na twardo, następnie je studzimy, obieramy i kroimy na pół. Z białek wydrążamy żółtka i rozgniatamy je w miseczce. Dodajemy do nich pokrojone w drobną kostkę suszone pomidory i ser feta. Doprawiamy wszystko pieprzem i mieszamy z majonezem i jogurtem naturalnym.

Przygotowanym farszem nadziewamy białka.

Faszerowane jajka suszonymi pomidorami i fetą
Jajka z suszonymi pomidorami i fetą

Smacznego!

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.