Faszerowane jajka rukolą
Przystawki, przekąski, sosy

Faszerowane jajka rukolą

Faszerowane jajka rukolą błyskawiczny pomysł na przystawkę na domową uroczystość, albo święta wielkanocne. Rukola doda odrobinę ostrości tej przystawce.

Przepis na Sałatka z cielęciną i grillowaną papryką

Składniki

  • 8 jajek
  • 2 garści rukoli
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz

Faszerowane jajka rukolą – przepis

Zaczynamy od ugotowania na twardo jajek. Jeśli nie wiecie ile gotować jajka na twardo, aby zachowały swoje składniki odżywcze to zapraszam TUTAJ do lektury. Jajka studzimy, obieramy i kroimy na pół. Wydrążamy żółtka, dodajemy do miseczki i rozgniatamy widelcem.

Rukolę drobno siekamy, dodajemy do jajek, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i całość łączymy przy pomocy majonezu.

Przygotowanym farszem, nadziewamy białka.

Faszerowane jajka rukolą
Jajka z rukolą

Smacznego!

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.