Faszerowane jajka rukolą błyskawiczny pomysł na przystawkę na domową uroczystość, albo święta wielkanocne. Rukola doda odrobinę ostrości tej przystawce.
Przepis na Sałatka z cielęciną i grillowaną papryką
Składniki
- 8 jajek
- 2 garści rukoli
- 1 łyżka majonezu
- sól
- pieprz
Faszerowane jajka rukolą – przepis
Zaczynamy od ugotowania na twardo jajek. Jeśli nie wiecie ile gotować jajka na twardo, aby zachowały swoje składniki odżywcze to zapraszam TUTAJ do lektury. Jajka studzimy, obieramy i kroimy na pół. Wydrążamy żółtka, dodajemy do miseczki i rozgniatamy widelcem.
Obejrzyj nasze filmy:
Rukolę drobno siekamy, dodajemy do jajek, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i całość łączymy przy pomocy majonezu.
Przygotowanym farszem, nadziewamy białka.

Smacznego!