Faszerowane jajka rukolą błyskawiczny pomysł na przystawkę na domową uroczystość, albo święta wielkanocne. Rukola doda odrobinę ostrości tej przystawce.

Przepis na Sałatka z cielęciną i grillowaną papryką

Składniki

  • 8 jajek
  • 2 garści rukoli
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz

Faszerowane jajka rukolą – przepis

Zaczynamy od ugotowania na twardo jajek. Jeśli nie wiecie ile gotować jajka na twardo, aby zachowały swoje składniki odżywcze to zapraszam TUTAJ do lektury. Jajka studzimy, obieramy i kroimy na pół. Wydrążamy żółtka, dodajemy do miseczki i rozgniatamy widelcem.

Obejrzyj nasze filmy:

Rukolę drobno siekamy, dodajemy do jajek, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i całość łączymy przy pomocy majonezu.

Przygotowanym farszem, nadziewamy białka.

Faszerowane jajka rukolą
Jajka z rukolą

Smacznego!