Będąc na diecie albo zdrowo się odżywiając zjadamy wcześnie rano śniadanie i później w pracy obiad. Niestety takie podejście jest bardzo mylne, bo aby prawidłowo się odżywiać musimy w ciągu dnia o regularnych godzinach zjadać 4-5 posiłków.
Pomiędzy śniadaniem, a obiadem powinno znaleźć się miejsce na drugie śniadanie, ewentualnie na zdrową przekąskę.
Pokażę Wam jak przygotować przekąskę z marchewek, selera naciowego z pysznym dipem. Tak naprawdę kluczowy w tej przekąsce jest właśnie dip.
Obejrzyj nasze filmy:
Składniki na dip koperkowy
- pęczek koperku
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- serek typu „Bieluch”
Przygotowanie dipu koperkowego
Koperek myjemy, drobno siekamy.
Wszystkie składniki przekładamy do miseczki i mieszamy aż do połączenia się wszystkich składników.
Smacznego!