Będąc na diecie albo zdrowo się odżywiając zjadamy wcześnie rano śniadanie i później w pracy obiad. Niestety takie podejście jest bardzo mylne, bo aby prawidłowo się odżywiać musimy w ciągu dnia o regularnych godzinach zjadać 4-5 posiłków.

Pomiędzy śniadaniem, a obiadem powinno znaleźć się miejsce na drugie śniadanie, ewentualnie na zdrową przekąskę.

Pokażę Wam jak przygotować przekąskę z marchewek, selera naciowego z pysznym dipem. Tak naprawdę kluczowy w tej przekąsce jest właśnie dip.

Obejrzyj nasze filmy:

Składniki na dip koperkowy

  • pęczek koperku
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • serek typu „Bieluch”

Przygotowanie dipu koperkowego

Koperek myjemy, drobno siekamy.

Wszystkie składniki przekładamy do miseczki i mieszamy aż do połączenia się wszystkich składników.

Smacznego!