Bananowe placuszki

Bananowe placuszki

Bananowe placuszki to szybkie danie na zdrowe śniadanie. Placuszki przygotujecie dosłownie w kilkanaście minut.

Bananowe placuszki możecie podać z owocami, albo po prostu zjeść same i tak będą pyszne.

Składniki

  • 2 dojrzałe banany
  • szczypta cynamonu
  • 2 jajka
  • 1 łyżka mąki
  • olej do smażenia

Bananowe placuszki – przepis

  1. Ważne aby banany były dojrzałe, im bardziej tym lepiej. Obieramy je ze skórki, dzielimy na mniejsze kawałki i wkładamy do blendera.
  2. Dodajemy jajka, mąkę, cynamon i blendujemy. Uzyskana masa nie musi być jednolita, w masie powinny być wyczuwalne kawałki banana.
  3. Placuszki smażymy na rumiany kolor z obu stron.

Bananowe placuszki

Smacznego!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.