Filet z indyka z makaronem sojowym

Filet z indyka z makaronem sojowym

Szybki obiad pracy – popularny chińczyk? A może by tak przygotować swoją wersję tej potrawy. Nic trudnego… bo oprócz tego, że będzie smaczna to jeszcze dietetyczna.

Do przygotowania tego obiadu wykorzystamy filet z indyka, który ma znacznie delikatniejsze mięso aniżeli filet z kurczaka.

Filet z indyka z makaronem sojowym – składniki (2 porcje)

  • małe opakowanie makaronu sojowego (200g)
  • 400g filetu z indyka
  • 2 cm imbiru
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • mieszanka warzyw (najlepiej mieszanka chińska) – 400g
  • 100 ml bulionu
  • oliwa
  • przyprawa 5 smaków (chińska)

Filet z indyka z makaronem sojowym – przepis

Indyka kroimy w większą kostkę i wkładamy do marynaty przygotowanej z imbiru, oliwy, soli, pieprzu i odrobimy przyprawy 5 smaków (przyprawa chińska).

Filet z indyka smażymy na patelni, jak będzie już usmażony, przekładamy do miseczki i na tej samej patelni podsmażamy warzywa. Smażymy aż będą al dente. Dodajemy wtedy usmażonego indyka, podlewamy bulionem i całość dusimy jeszcze przez ok. 3-5 minut.

W międzyczasie makaron sojowy przekładamy do miseczki, zalewamy wrzątkiem i czekamy 4 minuty.

Makaron mieszamy z sosem i podajemy.

Smacznego!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.