Sałatka z kapusty pekińskiej z fetą i papryką
Przystawki, przekąski, sosy

Sałatka z kapusty pekińskiej z fetą i papryką

Co prawda upały już za nami, ale zawsze jak jest okazja to warto grillować. Po raz kolejny (tym razem w troszkę innej wersji) nasza ulubiona sałatka z kapusty pekińskiej.

Jej wykonanie jest błyskawiczne, więc nie potrzebujemy na nią zbyt wiele czasu.

Składniki na sałatkę z kapusty pekińskiej:

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1 duża, albo 2 małe cebule
  • 15-20 oliwek
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 ogórek zielony
  • 2 duże pomidory
  • 2 łyżki śmietany
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 kostka sera feta

Przepis na sałatkę z kapusty pekińskiej:

  1. Kapustę pekińską siekamy i dodajemy do miski.
  2. Pomidory, ogórka, paprykę dokładnie myjemy i kroimy w kosteczkę i również dodajemy do miski. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i dodajemy do sałatki. Ser feta również kroimy w kostkę (może być większą).
  3. Oliwki kroimy w połówki (bądź ćwiartki) i dodajemy do sałatki.
  4. W drugiej miseczce mieszamy śmietanę z majonezem i w ten sposób przygotowany sos łączymy z wcześniej pokrojoną sałatką.

Gotowe. Szybko. Prawda?

Doskonale się sprawdzi np. do kurczaka z grilla.

 

 

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany.