Pudding chia z dżemem wiśniowym i borówką amerykańską
Śniadania

Pudding chia z dżemem wiśniowym i borówką amerykańską

Deser chia z dżemem wiśniowym i borówką amerykańską to idealna kompozycja dla miłośników słodkich śniadań. Nasiona chia bogate są w kwasy omega 3, są źródłem żelaza, fosforu, cynku i magnezu. Ponadto zawiera w sobie kwas alfa-linolenowy, którego nasz organizm nie produkuje.

Pudding chia to doskonała propozycja deseru na wiele okazji, także na co dzień. Jego delikatnie słodki smak podkreślony nasionami chia i owocami polubi każdy.

Deser z chia można podawać zaraz po obiedzie, ponieważ jest delikatny, lekkostrawny i z pewnością będzie smakował każdemu domownikowi.

Warto używać nasion chia czy to w deserach czy właśnie w postaci śniadania.

Poniżej przedstawiam listę niezbędnych produktów i prosty przepis.

Deser chia z dżemem wiśniowym Składniki

  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 2 łyżki miodu
  • Garść borówki amerykańskiej
  • 10 łyżeczek nasion chia
  • 3 łyżki dżemu wiśniowego

Pudding chia przepis

  1. Mleko kokosowe połącz z nasionami chia, dodaj miód i dobrze wymieszaj. Odstaw do lodówki na 15 minut i ponownie wymieszaj. Gdy nasiona napęcznieją wyciągnij z lodówki
  2. Do przygotowanych nasion dodaj dżem i przyozdób borówkami amerykańskimi.
Pudding chia z dżemem wiśniowym i borówką amerykańską
Pudding chia z dżemem wiśniowym i borówką amerykańską

Smacznego!

0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze