Pudding chia z dżemem wiśniowym i borówką amerykańską

Pudding chia z dżemem wiśniowym i borówką amerykańską

Pudding chia z dżemem wiśniowym i borówką amerykańskąto idealna kompozycja dla miłośników słodkich śniadań. Nasiona chia bogate są w kwasy omega 3, są źródłem żelaza, fosforu, cynku i magnezu. Ponadto zawiera w sobie kwas alfa-linolenowy, którego nasz organizm nie produkuje.

Warto używać nasion chia czy to w deserach czy właśnie w postaci śniadania.

Poniżej przedstawiam listę niezbędnych produktów i prosty przepis.

Składniki

  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 2 łyżki miodu
  • Garść borówki amerykańskiej
  • 10 łyżeczek nasion chia
  • 3 łyżki dżemu wiśniowego

Przepis na pudding chia z dżemem wiśniowym i borówką amerykańską

  1. Mleko kokosowe połącz z nasionami chia, dodaj miód i dobrze wymieszaj. Odstaw do lodówki na 15 minut i ponownie wymieszaj. Gdy nasiona napęcznieją wyciągnij z lodówki
  2. Do przygotowanych nasion dodaj dżem i przyozdób borówkami amerykańskimi.

Smacznego!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.