Uwielbiam pomidory pod każdą postacią. Jednak znudziły mnie już pomidory z cebulką i czosnkiem, przyszła pora na coś nowego… tym razem będą pomidory z jajkiem, serem żółtym i sosem czosnkowym.
Doskonale sprawdzą się przy każdej okazji i będą świetnym dodatkiem do potraw.
Składniki
- 2 większe pomidory
- 3 jajka
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 4 ząbki czosnku
- 100g sera żółtego (w kawałku)
- sól, pieprz
Pomidory pod serową pierzynką – przepis
- Pomidory dokładnie myjemy i kroimy w plasterki średniej grubości.
- Jajka gotujemy na twardo, a następnie odstawiamy do przestygnięcia. Jajka obieramy i kroimy na plasterki.
- Ser żółty ścieramy na grubych oczkach na tarce.
Przygotowanie sosu czosnkowego
- Ząbki czosnku wyciskami do miseczki przez praskę.
- Do miseczki dodajemy jogurt grecki, całość dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
- Sos czosnkowy odstawiamy na ok. 15 minut aby smaki się przegryzły.
Smacznego !
Obejrzyj nasze filmy:
Ciekawy pomysł :)
Muszę wypróbować go w swojej kuchni.