Pasta z awokado na ostro to idealny dodatek do chrupiącej tortilli, ale również może być wykorzystana jako pasta do pieczywa.

Lista składników i przepis jest poniżej…

Składniki

  • dojrzałe awokado
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z 1/2 cytryny
  • łyżka oliwy
  • sól
  • pieprz
  • papryczka chilli

Pasta z awokado na ostro – przepis

  1. Awokado obieramy ze skórki, pozbywamy się pestki, miąższ wydrążamy łyżka i przekładamy do miseczki.
  2. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny, oliwę, przyprawy i drobno posiekaną papryczkę chilli. Możecie również schować na chwile papryczkę do zamrażalki, a następnie ja zetrzeć na tarce.
  3. Wszystkie składniki ugniatamy widelcem aż powstanie pasta z awokado, a następnie wstawiamy na ok. 15 minut do lodówki.

Smacznego!