Pasta z awokado na ostro to idealny dodatek do chrupiącej tortilli, ale również może być wykorzystana jako pasta do pieczywa.
Lista składników i przepis jest poniżej…
Składniki
- dojrzałe awokado
- 2 ząbki czosnku
- sok z 1/2 cytryny
- łyżka oliwy
- sól
- pieprz
- papryczka chilli
Pasta z awokado na ostro – przepis
- Awokado obieramy ze skórki, pozbywamy się pestki, miąższ wydrążamy łyżka i przekładamy do miseczki.
- Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny, oliwę, przyprawy i drobno posiekaną papryczkę chilli. Możecie również schować na chwile papryczkę do zamrażalki, a następnie ja zetrzeć na tarce.
- Wszystkie składniki ugniatamy widelcem aż powstanie pasta z awokado, a następnie wstawiamy na ok. 15 minut do lodówki.
Smacznego!