Dziś pora na zdrowe i smaczne śniadanie – owsiankę z jogurtem i żurawiną z dodatkiem pestek dyni i płatków migdałowych.
Bardzo ważne jest, aby do tego dania był dość gęsty jogurt naturalny. Polecam również wykorzystać płatki owsiane „górskie”, a nie błyskawiczne bo mają znacznie więcej właściwości i składników odżywczych.
Przepis na Owsianka z brzoskwinią i orzechami
Obejrzyj nasze filmy:
Składniki na jedną porcję:
- 2 łyżki płatków owsianych
- 4-5 łyżek gorącej wody
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- odrobina płatków migdałowych
- odrobina suszonej żurawiny
- pestki dyni
Owsianka z jogurtem i żurawiną – przepis
Płatki owsiane dodajemy do miseczki, a następnie zalewamy je gorącą wody. Odstawiamy na ok. 5 minut. Następnie odlewamy nadmiar wody i dodajemy jogurt naturalny. Na wierzchu układamy pestki dyni, żurawinę i płatki migdałowe.
Smacznego!