Praktycznie jak co weekend pozwalamy sobie z Madzią na odrobinę szaleństwa w kuchni o poranku i powstają pyszne śniadanka. Tym razem zainspirowani przepisem znalezionym w internecie zrobiliśmy omlet z awokado i pomidorkami. Wbrew pozorom danie to jest niezwykle proste w przygotowaniu i nie poświęcicie na jego przygotowanie zbyt wiele czasu.
Śniadanie to dostarczy Wam wielu niezbędnych witamin i przede wszystkim energii na resztę dnia.
Składniki
- 5 jajek
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/4 awokado
- 2 plasterki szynki
- 8 pomidorków koktajlowych
- 1 mała cebula
- szczypiorek
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz
Omlet z awokado i pomidorkami – przepis
Jajka wbijamy do miski, dodajemy szczyptę soli, pieprzu i całość roztrzepujemy.
Obejrzyj nasze filmy:
Paprykę, szynkę, awokado, cebulę kroimy w kosteczkę.
Szczypiorek drobno siekamy.
Pomidorki koktajlowe kroimy w ćwiartki.
Warzywa mieszamy z roztrzepanymi jajkami.
Na odrobinę rozgrzanego masła wlewamy masę jajeczną i smażymy całość na mały ogniu do czasu kiedy jajka nie będą ścięte.
Omlet możemy podać z odrobiną rukoli :)
Smacznego!