Nie każdy je lubi, jednak jeśli nie spróbujecie to nie będziecie wiedzieć co tracicie :) Makaron z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi to niezwykle szybkie w przygotowaniu danie, które zachwyci niejedno podniebienie.
Do przygotowania tego dania możecie wykorzystać dowolny makaron – razowy, pszenny, tagliatelle albo spaghetti. My skorzystaliśmy z kolorowego makaronu spaghetti.
Poniżej znajdziecie listę składników oraz prosty przepis… zatem do dzieła. Zróbcie pyszny obiad, albo romantyczną kolację :)
Obejrzyj nasze filmy:
Składniki
- 150g makaronu
- 200g krewetek
- 2 ząbki czosnku
- odrobina oliwy
- 2 łyżki masła
- 10 pomidorków koktajlowych
- parmezan
- szczypta oregano
- sól
- pieprz
Makaron z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi – przepis
- Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Gotujemy makaron al dente.
- Na odrobinie oliwy szklimy drobno posiekany czosnek.
- Dodajemy masło oraz umyte, obrane krewetki oraz pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki.
- Smaży wszystko razem ok. 8 minut i dodajemy odcedzony makaron. Całość mieszamy na patelni i podajemy na talerza posypane świeżo startym parmezanem.
Smacznego!