Makaron z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi

Nie każdy je lubi, jednak jeśli nie spróbujecie to nie będziecie wiedzieć co tracicie :) Makaron z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi to niezwykle szybkie w przygotowaniu danie, które zachwyci niejedno podniebienie.

Do przygotowania tego dania możecie wykorzystać dowolny makaron – razowy, pszenny, tagliatelle albo spaghetti. My skorzystaliśmy z kolorowego makaronu spaghetti.

Poniżej znajdziecie listę składników oraz prosty przepis… zatem do dzieła. Zróbcie pyszny obiad, albo romantyczną kolację :)

Składniki

  • 150g makaronu
  • 200g krewetek
  • 2 ząbki czosnku
  • odrobina oliwy
  • 2 łyżki masła
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • parmezan
  • szczypta oregano
  • sól
  • pieprz

Makaron z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi – przepis

  1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Gotujemy makaron al dente.
  2. Na odrobinie oliwy szklimy drobno posiekany czosnek.
  3. Dodajemy masło oraz umyte, obrane krewetki oraz pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki.
  4. Smaży wszystko razem ok. 8 minut i dodajemy odcedzony makaron. Całość mieszamy na patelni i podajemy na talerza posypane świeżo startym parmezanem.

Makaron z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi

Smacznego!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.