Koktajl malinowo-jabłkowy to propozycja na ucztę pełną witamin. To smoothie owocowe najlepiej przygotować w sezonie, kiedy mamy dostępne świeże maliny. Jednak jeśli najdzie Was ochota zimą, albo wiosną to wykorzystajcie mrożone maliny.

Składniki, które proponuję w tym koktajlu to tylko propozycja i możecie dodać coś od siebie. Aby było zdrowo wykorzystam mleko roślinne, ale jeśli nie lubicie użyjcie swojego ulubionego.

Składniki (2 porcje)

  • 1 szklanka malin
  • 1 jabłko
  • szklanka mleka roślinnego
  • 1 łyżka miodu
  • odrobina świeżej mięty
  • mięta do dekoracji

W przepisie tym możecie zastąpić mleko roślinne na przykład jogurtem naturalnym, albo zwykłym mlekiem. Jeśli robicie ten koktajl dla siebie, nie musicie obierać jabłka, jeśli dla gości to dużo bardziej estetycznie będzie wyglądał, jak obierzecie jabłko.

Obejrzyj nasze filmy:

Koktajl malinowo-jabłkowy – przepis

Jabłka obieramy, chyba że nie przeszkadzają Wam skórki w koktajlu. Kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do blendera. Dodajemy maliny, mleko, odrobinę świeżej mięty i łyżkę miodu. Jeśli trafiliście na wyjątkowo kwaśne maliny, to dajcie więcej miodu.

Wszystko blendujemy do połączenia się wszystkich składników.

Smacznego!