Tego przepisu chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Chyba każdy z nas wie jak przygotować klasyczną jajecznicę.
Najlepiej smaku podana ze świeżym pieczywem, kajzerką…
Składniki
- 4 jajka
- 1 łyżka masła
- 3 łyżki mleka
- szczypiorek
- kajzerka
- sól
- pieprz
Klasyczna jajecznica – przepis
- Jajka wpijamy do miseczki i mieszamy z solą i pieprzem i mlekiem. Dodatek mleka sprawi, że będzie znacznie bardziej puszysta.
- Na patelni rozpuszczamy masło i jak będzie już rozgrzane wlewamy jajka.
- Mieszając smażymy jajecznicę do uzyskania oczekiwanej konsystencji. Jedni lubią bardziej ściętą, inny mniej.
- Po wierzchu posypujemy świeżo posiekany szczypiorek.
Jajecznicę podajemy ze świeżą kajzerką.
Obejrzyj nasze filmy:
Pychotka :)
Smacznego!