Klasyczna jajecznica z kajzerką

Klasyczna jajecznica z kajzerką

Tego przepisu chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Chyba każdy z nas wie jak przygotować klasyczną jajecznicę.

Najlepiej smaku podana ze świeżym pieczywem, kajzerką…

Składniki

  • 4 jajka
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki mleka
  • szczypiorek
  • kajzerka
  • sól
  • pieprz

Klasyczna jajecznica – przepis

  1. Jajka wpijamy do miseczki i mieszamy z solą i pieprzem i mlekiem. Dodatek mleka sprawi, że będzie znacznie bardziej puszysta.
  2. Na patelni rozpuszczamy masło i jak będzie już rozgrzane wlewamy jajka.
  3. Mieszając smażymy jajecznicę do uzyskania oczekiwanej konsystencji. Jedni lubią bardziej ściętą, inny mniej.
  4. Po wierzchu posypujemy świeżo posiekany szczypiorek.

Jajecznicę podajemy ze świeżą kajzerką.

Pychotka :)

Smacznego!

Obejrzyj również wideo:

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.