Wiele osób zastanawia się jak w domu zrobić chrupiące frytki, które będą przypominały te znane z wielu fastfoodowych restauracji. Mamy na to sprawdzony sposób. Wystarczy odrobina cukru…
Oczywiście, jak się domyślacie domowe frytki są znacznie zdrowsze od tych przygotowanych w sieciach restauracji.
Jak przygotować: Tradycyjne kotlety mielone
Obejrzyj nasze filmy:
Składniki
- 1 kg ziemniaków
- 2 l wody
- 3 łyżki cukru
- olej do smażenia
Błyskawiczny przepis na: Ryba w sosie koperkowym
Przepis na chrupiące frytki
- Ziemniaki kroimy w paseczki przypominające frytki.
- W misce w wodzie rozpuszczamy cukier, a następnie wkładamy do niego pokrojone ziemniaki. Odstawiamy na ok. 30 minut.
- Następnie frytki wyciągamy na ręcznik papierowy, osuszamy i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor.
- Frytki po usmażeniu odsączamy z tłuszczu, solimy lub doprawiamy ulubionymi przyprawami i podajemy.
Przeczytaj także: Markowa odzież w mega promocji!
Smacznego!