Wiele osób zastanawia się jak w domu zrobić chrupiące frytki, które będą przypominały te znane z wielu fastfoodowych restauracji. Mamy na to sprawdzony sposób. Wystarczy odrobina cukru…

Oczywiście, jak się domyślacie domowe frytki są znacznie zdrowsze od tych przygotowanych w sieciach restauracji.

Jak przygotować: Tradycyjne kotlety mielone

Obejrzyj nasze filmy:

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 2 l wody
  • 3 łyżki cukru
  • olej do smażenia

Błyskawiczny przepis na: Ryba w sosie koperkowym

Przepis na chrupiące frytki

  1. Ziemniaki kroimy w paseczki przypominające frytki.
  2. W misce w wodzie rozpuszczamy cukier, a następnie wkładamy do niego pokrojone ziemniaki. Odstawiamy na ok. 30 minut.
  3. Następnie frytki wyciągamy na ręcznik papierowy, osuszamy i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor.
  4. Frytki po usmażeniu odsączamy z tłuszczu, solimy lub doprawiamy ulubionymi przyprawami i podajemy.

Jak zrobić chrupiące frytki?

Przeczytaj także: Markowa odzież w mega promocji!

Smacznego!