Gotowane zielone szparagi z parmezanem

Gotowane zielone szparagi z parmezanem

Gotowane zielone szparagi z parmezanem to chyba jedno z najprostszych dań z zielonych szparagów. Wystarczą dosłownie 3 składniki, aby mieć wspaniałą, smaczną kolację.

>> Dania ze szparagami <<<

Składniki

  • pęczek szparagów
  • oliwa
  • parmezan
  • sól

Gotowane zielone szparagi z parmezanem – przepis

  1. Szparagi pozbawiamy zdrewniałych końcówek.
  2. Zielone szparagi gotujemy przez ok. 5 minut w osolonej wodzie, odcedzamy.
  3. Ułożone na talerzu szparagi skrapiamy oliwą i ścieramy płatki parmezanu.

Szybko i bardzo prosto.

Smacznego!

Obejrzyj również wideo:

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.