Dieta warzywno- owocowa

Dieta warzywno- owocowa

Dieta warzywno- owocowa to nie tylko utrata zbędnych kilogramów ale przede wszystkim odtrucie Twojego organizmu z nagromadzonych toksyn.

Dieta ta przeznaczona jest przede wszystkim dla osób cierpiących na zapalenie tarczycy typu Hashimoto, o obniżonej odporności, borykających się z trądzikiem, stwardnienie rozsiane, padaczką, torbielami na jajnikach, nietolerancjami pokarmowymi, migrenami czy choroba Parkinsona.

Jakie są etapy diety warzywno – owocowej?

  1. I etap – odtrucie organizmu – dieta trwająca od 10 do 40 dni. W tym etapie możemy jeść przede wszystkim: buraki, marchewki, sałatę, por, cebulę, pomidory, paprykę. Jeżeli chodzi o owoce to można spożywać jabłka, grejpfruty, jagody i cytryny. Warzywa i owoce można jeść na surowo lub w formie przetworzonej. Podczas diety mogą pojawić się bóle głowy, nudności objawy te mogą utrzymywać się do 3 dni. Gdyby cokolwiek się działo należy niezwłocznie udać się do lekarza.
  2. II etap – zmiana diety – po odtruciu organizmu nadal trzeba spożywać owoce i warzywa lecz trzeba ją zbilansować i wprowadzić pozostałe produkty, w tej fazie trzeba wyeliminować przede wszystkim alkohol, kawę, herbatę, dżemy, biała mąkę, napoje gazowane.

Dieta warzywno – owocowa czyli typowa głodówka nie wymaga restrykcyjnego menu najważniejsze by pić wodę 2- 3litry codziennie i jeść 5 posiłków dziennie.

Kobiety, które są w ciąży karmią piersią, borykają się z cukrzycą, nowotworem, bulimią czy anoreksją. Każda decyzja przejścia na dietę powinna być konsultowana z lekarzem.

Obejrzyj również wideo:

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.