
Czekoladowe placuszki śniadaniowe
Czekoladowe placuszki śniadaniowe to przepis dla wszystkich wielbicieli słodkich śniadań, ale również tych, którzy uwielbiają czekoladę. Pokażę Wam, jak jeden składnik tego dania jest w stanie sprawić, że placuszki będą kremowe i delikatne w smaku.
Możecie, ale nie musicie w tym przepisie używać blendera, wystarczy Wam widelec. Te placuszki to nie tylko pomysł na śniadanie, ale również na kolację na słodko.
Składniki
- 3 łyżki budyniu czekoladowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 250g twarogu
- 1 łyżka gorzkiego kakao
- 50g cukru pudru
- 3 łyżki mleka
To właśnie budyń sprawi, że te placuszki będą tak wyjątkowe. Spróbujcie.
Czekoladowe placuszki śniadaniowe – jak zrobić
Do miski przekładamy twaróg i widelcem go rozgniatamy. Dodajemy pozostałe składniki i wszystko dokładnie mieszamy. Jeśli nie macie czasu to wykorzystajcie do tego mikser. Następnie placuszki smażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor z obu stron. Nie trzeba dodawać tłuszczu do smażenia. Usmażcie placuszki na suchej patelni. Trzeba pilnować, aby smażyć je na średnik ogniu, bo inaczej się przypalą.
Po usmażeniu placuszki przekładamy na talerze.

Smacznego!