
Bruschetta z mozzarellą
Przepisów na bruschetty jest tak wiele jak wielu jest kucharzy. Oczywiście podstawowym składnikiem każdej z nich jest pomidor. Bruschetta z mozzarellą to bardzo prosty przepis, który sprawdzi się idealnie na każdym spotkaniu ze znajomymi.
Do przygotowania bruschetty możecie wykorzystać praktycznie każde pieczywo – może to być bagietka, chleb, bułka – po prostu co chcecie. Aby nie marnować pieczywa do przygotowania tej przystawki wykorzystajcie pieczywo, które jest już delikatnie czerstwe.
Składniki
- pieczywo (np. bagietka)
- 2-3 pomidory
- 3 łyżki oliwy
- kulka mozzarelli
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
- masło
Bruschetta z mozzarellą – przepis
Pieczywo kroimy w kromki. Wierzch możemy posmarować cienką warstwą masła.
Pomidory kroimy w kostkę, mozzarellę w większe kawałki. Pomidory z mozzarellą mieszamy z przyprawami i układamy na kromeczkach pieczywa. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na ok. 8 minut.
Smacznego!
Proste, smaczne i szybkie, tego szukałam
Smacznego!
P.S. Jutro kolejny fajny pomysł na szybkie przekąski. Zawsze wychodzą pyszne.
Mega proste. Dziękuję