Carpaccio z buraka
Carpaccio z buraka czyli gotowane, albo pieczone buraki bardzo cienko pokrojone podawane z kilkoma dodatkami. Najczęściej do carpaccio z pieczonego buraka podajemy rukolę, prażony słonecznik i fetę. Moje…
Frytki z dyni
Frytki z dyni to szybki i aromatyczny dodatek lub przekąska, którą możesz ugotować przez całą jesień. To danie wykorzystuje dynię zamiast tradycyjnych frytek z pieca. Słodycz dyni ładnie…
Focaccia
Focaccia to jeden z rodzai włoskiego pieczywa, bardzo często to podstawa pizzy. Jest ona jednak podawana bez sosu pomidorowego i sera. W wielu częściach Włoch robi się ją…
Tortilla z mięsem z kurczaka
Tortilla z mięsem z kurczaka to nie będzie taka typowa tortilla jaką znacie. Tym razem z wykorzystaniem placków tortilli przygotujemy pyszną przekąskę, która świetnie sprawdzi się na każdym…
Bruschetta z pomidorami
Szukacie szybkich przepisów na mecz? Koniecznie spróbujcie bruschetty z pomidorami. Ta włoska przystawka sprawdzi się w każdej sytuacji. Jest prosta w przygotowaniu, a przy tym smaczna i aromatyczna.…
Paluszki chlebowe, czyli włoskie grissini
Grissini, czyli włoskie paluszki chlebowe. Doskonała wytrawna przekąska czy jako przystawka przed głównym daniem. Robione ze zwykłego ciasta na pizzę nie powinny przysporzyć problemów nawet niedoświadczonym kucharzom. Można…
Kanapeczki koktajlowe
Kanapeczki koktajlowe to idealna przystawka na każde przyjęcie. Kolorowe kanapeczki świetnie się sprawdzą o każdej porze i dnia, na każde przyjęcie ze znajomymi, czy lekką kolację. Kanapeczki możemy…
Kanapki z łososiem i buraczkami
Dziś będzie bardzo szybka przystawka na spotkanie ze znajomymi, albo na wieczór kiedy zaskoczą nas niezapowiedziani goście. Te kanapeczki przygotujemy bardzo szybko i z całą pewnością będzie bardzo…