Pasta z makreli to błyskawiczna propozycja na urozmaicenie śniadania, albo kolacji. Przygtoujemy ja w kilka chwil. Będzie szybko i smacznnie.

Makrela ma dość spore ości, więc nie będzie problemu aby je wydbyć z mięsa, jeśli jednak się tego obawiacie, możecie mięso przepuścić przez maszynkę do mięsa.

Sprawdź przepis na: Klasyczna pasta jajeczna

Obejrzyj nasze filmy:

Składniki

  • średniej wielkości makrela wędzona
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1/2 pęczka szypiorku
  • 1 mała cebula
  • 3 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Błyskawiczna pasta z makreli – przepis

Przepis jest bardzo szybki w wykonaniu. Zaczynamy od ugotowania na twardo i ostudzenia jajek. Następnie kroimy je w kostkę, podobnie postępujemy z ogrókiem i cebulą. Szczypiorek drobno siekamy.

Makrelę filetujemy, dzielimy mięso na mniejsze kawałki, a następnie mieszamy z pozostałymi składnikami. Doprawiamy całość solą, pieprzem i mieszamy z majonezem.

Koniecznie zobacz przepis na: Zupa krem ze świeżych pomidorów

Pastę z makreli odstawiamy na chwilę, aby wszystkie składniki się przegryzły. Podajemy ze świeżym pieczywem.

Błyskawiczna pasta z makreli
Błyskawiczna pasta z makreli
Błyskawiczna pasta z makreli
Błyskawiczna pasta z makreli

Smacznego!