Pasta z makreli to błyskawiczna propozycja na urozmaicenie śniadania, albo kolacji. Przygtoujemy ja w kilka chwil. Będzie szybko i smacznnie.
Makrela ma dość spore ości, więc nie będzie problemu aby je wydbyć z mięsa, jeśli jednak się tego obawiacie, możecie mięso przepuścić przez maszynkę do mięsa.
Sprawdź przepis na: Klasyczna pasta jajeczna
Obejrzyj nasze filmy:
Składniki
- średniej wielkości makrela wędzona
- 3 ogórki konserwowe
- 1/2 pęczka szypiorku
- 1 mała cebula
- 3 jajka
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Błyskawiczna pasta z makreli – przepis
Przepis jest bardzo szybki w wykonaniu. Zaczynamy od ugotowania na twardo i ostudzenia jajek. Następnie kroimy je w kostkę, podobnie postępujemy z ogrókiem i cebulą. Szczypiorek drobno siekamy.
Makrelę filetujemy, dzielimy mięso na mniejsze kawałki, a następnie mieszamy z pozostałymi składnikami. Doprawiamy całość solą, pieprzem i mieszamy z majonezem.
Koniecznie zobacz przepis na: Zupa krem ze świeżych pomidorów
Pastę z makreli odstawiamy na chwilę, aby wszystkie składniki się przegryzły. Podajemy ze świeżym pieczywem.


Smacznego!