Bagietki to symbol francuskiej kultury kulinarnej, rozpoznawalny na całym świecie. Jej początki sięgają XVIII wieku, choć bagietki w dzisiejszej formie zaczęły
Pod koniec grudnia na mapie gastronomicznej warszawskiego Ursynowa pojawiło się nowe wyjątkowe miejsce. W Piekarni Żywioły przy Al. Komisji Edukacji
Mrożenie pieczywa to jeden z bardziej przydatnych tricków w kuchni. Mrożenie chleba to nie tylko sposób na to, aby powstrzymać
Wszyscy wiemy, że nie należy marnować jedzenia, jednym z takich sposobów na ratowanie pieczywa, jest jego zamrożenie. Jeśli zamrozimy je
Klasyczne bułeczki pszenne z sezamem są chrupiące z zewnątrz i bardzo puchate w środku. Takie bułeczki dosłownie rozpływają się w
Pasta z makreli to błyskawiczna propozycja na urozmaicenie śniadania, albo kolacji. Przygtoujemy ja w kilka chwil. Będzie szybko i smacznnie.