Piekarnia Żywioły otwiera się dla mieszkańców Ursynowa
Pod koniec grudnia na mapie gastronomicznej warszawskiego Ursynowa pojawiło się nowe wyjątkowe miejsce. W Piekarni Żywioły przy Al. Komisji Edukacji Narodowej 19 amatorzy dobrej jakości pieczywa znajdą chrupiące,…
Jak mrozić pieczywo
Mrożenie pieczywa to jeden z bardziej przydatnych tricków w kuchni. Mrożenie chleba to nie tylko sposób na to, aby powstrzymać marnowanie jedzenie, to także oszczędność czasu, bo nie…
Jak rozmrozić pieczywo
Wszyscy wiemy, że nie należy marnować jedzenia, jednym z takich sposobów na ratowanie pieczywa, jest jego zamrożenie. Jeśli zamrozimy je zaraz po zakupie i w odpowiedni sposób to…
Bułeczki pszenne z sezamem
Klasyczne bułeczki pszenne z sezamem są chrupiące z zewnątrz i bardzo puchate w środku. Takie bułeczki dosłownie rozpływają się w ustach. Bułeczki przygotujemy bardzo szybko, ale co ważne…
Bagietki
Chyba każdy z nas lubi bagietki, z tego przypisu zrobicie pyszne bagietki z chrupiącą skórką i bardzo miękkim wnętrzu. Bagietki to klasyka kuchni francuskiej, są podawane praktycznie do…
Błyskawiczna pasta z makreli
Pasta z makreli to błyskawiczna propozycja na urozmaicenie śniadania, albo kolacji. Przygtoujemy ja w kilka chwil. Będzie szybko i smacznnie. Makrela ma dość spore ości, więc nie będzie…