Bruschetty z guacamole i łososiem

Bruschetty z guacamole i łososiem

Przepisów na guacamole znajdziemy bez liku, jednak kluczowym jego składnikiem jest awokado. Tajemnicą dobrze przygotowanego guacamole jest wybór dobrego awokado – powinno być naprawdę dojrzałe. Guacamole to danie kuchni meksykańskiej. Z wykorzystaniem guacamole postanowiliśmy zrobić pyszne bruschetty z guacamole i łososiem.

Składniki na bruschetty z guacamole i łososiem

  • dojrzałe awokado
  • sól
  • bagietka
  • wędzony łosoś
  • kiełki rzodkiewki
  • oliwa

Przepis na  bruschetty z guacamole i łososiem

Bagietkę kroimy w cienkie kromeczki, skraplamy je oliwą, a następnie zapiekamy w piekarniku przez ok. 7 minut w temperaturze 170 st. C.

Do miseczki przekładamy awokado (aby wydrążyć miąższ z awokado przecinamy je na pół, wyjmujemy pestkę i miąższ wyciągamy łyżką). Awokado rozgniatamy widelcem, doprawiamy do smaku solą.

Na upieczone kromki bagietki nakładamy odrobinę guacamole, łososia i kiełki rzodkiewki.

Smacznego!


Sprawdź inne przepisy na PRZEKĄSKI


 

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.