Wszyscy wiemy, że każde śniadanie powinno być zdrowe i pożywne. To właśnie ten posiłek daje nam energię na dalszą część dnia. Zdrowa kanapka na śniadanie to podstawa udanego dnia.
Oczywiście kanapkę możecie przygotować z dowolnymi dodatkami, poniżej będzie nasza wersja… spróbujcie… i czekamy na Wasze komentarze z opisem Waszych ulubionych śniadań. Dajcie znać co lubicie, z czym robicie kanapki itd…
Składniki
- pieczywo (u nas bułka owsiana)
- kilka plasterków szynki
- pomidor
- ogórek
- jajka
- masło
- majonez
- sól
- pieprz
Zdrowa kanapka na śniadanie – przepis
- Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu zostawiamy do ostygnięcia. Obieramy i kroimy w plasterki.
- Pomidora i ogórka kroimy w plasterki.
- Bułkę kroimy wzdłuż na pół, jednak uważając aby nie przeciąć jej do końca.
- Dolną część bułki smarujemy masłem, a następnie układamy nasz dodatki – szynkę, pomidora, ogórka, jajko. Górę bułki smarujemy odrobiną majonezu i delikatnie przyciskamy.
Smacznego!
Uwielbiam takie kanapki – pychotka.