Śniadanie angielskie – fasolka, boczek i jajko sadzone

Śniadanie angielskie - fasolka, boczek i jajko sadzone

Śniadanie angielskie to najczęstsza forma podania śniadania w hotelach. Prosto, smacznie i w takim wypadku każdy będzie w stanie wybrać coś dla siebie, więc hotel ma problem z głowy.

Jednak tego typu śniadanie jest niezwykle proste do przygotowania i co ważniejsze niezwykle smacznie. Pokażę Wam co kupić i jak przygotować takie śniadanie w domu.

Składniki

  • puszka fasoli w pomidorach
  • plasterki wędzonego boczku
  • 2 jajka
  • chleb tostowy

Śniadanie angielskie – przygotowanie

  1. Fasolkę w pomidorach kupicie w puszce w supermarkecie. Gotową fasolkę wyprodukował Heinz. Fasolkę podgrzewamy w rondelku, uważając aby nam się nie przypaliła.
  2. Boczek grillujemy na patelni grillowej aż będzie delikatnie rumianu i chrupiący.
  3. Na drugiej patelni na masełku smażymy jajka na twardo.
  4. W tosterze robimy grzanki.
  5. Na talerze wykładamy tosty, fasolkę, boczek i jajko… podajemy całość z dużą czarną kawą. Smacznego!

Smacznego!

1 Comment

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.