Sałatka pieczarkowa
Przystawki, przekąski, sosy

Sałatka pieczarkowa

Szybka i bardzo smaczna przystawka na każde przyjęcie – sałatka pieczarkowa. Jej przygotowanie nie wymaga od nas zbyt wiele czasu, a cały smak zawdzięcza duszonym pieczarkom :)

Jeśli jej wcześniej nie próbowaliście, to najwyższa pora…

Sałatka pieczarkowa – składniki:

  • 0,5 kg pieczarek
  • 1 puszka kukurydzy
  • 3 cebule
  • 6 jajek
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • 2-3 łyżki majonezu

Sałatka pieczarkowa – przepis:

  1. Na odrobinie oleju podsmażamy cebulę, a następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki (wcześniej oczyszczone i umyte). Całość dusimy, aż odparuje woda z pieczarek. W trakcie duszenia doprawiamy całość solą i pieprzem.
  2. Jajka gotujemy na twardo, odstawiamy do przestygnięcia, a następnie kroimy w kosteczkę.
  3. Kukurydzę odsączamy z zalewy.
  4. Wszystkie składniki łączymy w misce z majonezem i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Smacznego!

Zobacz także inne pomysły na pyszne sałatki:

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany.