Puszysta jajecznica ze szczypiorkiem to szybki danie na smaczne śniadanie. Pokażę Wam w jaki sposób sprawić aby jajecznica była jeszcze bardziej puszysta.

Jajecznica ze szczypiorkiem najlepiej smakuje podana ze świeżym pieczywem posmarowanym masełkiem.

Składniki

  • 6 jajek
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz
  • łyżka masła
  • 3-4 łyżki mleka

Puszysta jajecznica ze szczypiorkiem – przepis

  1. Jajka wbijamy do miski. Dodajemy szczyptę soli, pieprz, mleko i całość roztrzepujemy.
  2. Na rozgrzaną patelnie dodajemy masło i wylewamy masę jajeczną.
  3. Jajecznicę smażymy na wolnym ogniu, cały czas mieszając do uzyskania konsystencji jaką lubimy.
  4. Przekładamy ją na talerze i posypujemy posiekanym drobno szczypiorkiem.

Smacznego!

Obejrzyj nasze filmy: