Puszysta jajecznica ze szczypiorkiem to szybki danie na smaczne śniadanie. Pokażę Wam w jaki sposób sprawić aby jajecznica była jeszcze bardziej puszysta.
Jajecznica ze szczypiorkiem najlepiej smakuje podana ze świeżym pieczywem posmarowanym masełkiem.
Składniki
- 6 jajek
- szczypiorek
- sól
- pieprz
- łyżka masła
- 3-4 łyżki mleka
Puszysta jajecznica ze szczypiorkiem – przepis
- Jajka wbijamy do miski. Dodajemy szczyptę soli, pieprz, mleko i całość roztrzepujemy.
- Na rozgrzaną patelnie dodajemy masło i wylewamy masę jajeczną.
- Jajecznicę smażymy na wolnym ogniu, cały czas mieszając do uzyskania konsystencji jaką lubimy.
- Przekładamy ją na talerze i posypujemy posiekanym drobno szczypiorkiem.
Smacznego!