Pieczarki można dodawać praktycznie do każdej potrawy czy to pizzy, czy sosu a nawet zupy. To bardzo wdzięczny produkt i szybki w obróbce. Zaproponuję go w trochę innej odsłonie.
Idealny pomysł na przystawkę czy na imprezę.
Poniżej przedstawiam przepis i potrzebne składniki do wykonania tego prostego dania.
Obejrzyj nasze filmy:
Składniki:
- 400 g pieczarek
- 3 jajka
- 3 łyżki maki pszennej
- 50 g żółtego sera
- Sól
- 6 łyżek bułki tartej
- Oregano
- Olej do smażenia
Pieczarki – przepis:
- Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dopraw sola pieprzem i oregano, dodaj mąkę i jajka i zmiksuj na gładką masę,
- Pieczarki dobrze umyj, obierz i usuń nóżki, każdą zanurz w cieście a następnie w bułce tartej,
- Rozgrzej patelnię i nalej olej tak by każda pieczarka była zanurzona w oleju. Po usmażeniu wyciągnij na ręcznik papierowy i usuń nadmiar tłuszczu.
Smacznego!