Pasta z makreli i jajek
Kolacje,  Śniadania

Pasta z makreli i jajek

Pasta z makreli i jajek to szybki pomysł na smaczną, zdrową kolację. Pasta kanapkowa z makreli to typowy klasyk, znana jest praktycznie w każdym domu.

Szybki przepis na Klasyczna pasta jajeczna

Składniki

  • wędzona makrela
  • 2 jajka
  • pęczek szczypiorku
  • 2 cebule – dymki
  • 2 ogórki kiszone -> kiszone czy kwaszone
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka majonezu

Pasta z makreli i jajek – przepis

Makrelę obieramy i pozbawiamy ości. Następnie najlepiej jest dokładnie posiekać taką makrelę, wtedy wykryjemy wszystkie ości. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę. Podobnie w kostkę kroimy  cebulę, ogórki kiszone. Szczypiorek drobno siekamy.

Wszystkie składniki mieszamy z odrobiną majonezu oraz doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Pastę z makreli najlepiej podać ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem.

Pasta z makreli i jajek
Pasta z makreli

Smacznego!

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.