Paprykowe pałki kurczaka z grilla

Paprykowe pałki kurczaka z grilla

Paprykowe pałki kurczaka z grilla to danie dla osób lubiących nieco bardziej pikantne danie. Jednak idealną propozycją dla złagodzenia smaku może być jedna z sałatek do dań z grilla.

Do przygotowania tego dania potrzebujecie dosłownie kilku składników…

Składniki

  • 12 pałek z kurczaka
  • oliwa z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
  • sól
  • pieprz

Paprykowe pałki kurczaka z grilla – przepis

  1. W misce mieszamy przyprawy razem z oliwą.
  2. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
  3. Pałki z kurczaka dokładnie nacieramy przygotowaną marynatą i odstawiamy na ok. 2 godziny, aby przeszły smakiem przypraw.
  4. Pieczemy na rozgrzanym grillu ok. 45 minut, aż mięsko będzie miękkie w środku.

Smacznego!

Zobaczcie nasze przepisy na grilla -> TUTAJ

P.S. To danie możecie również przygotować w piekarniku :)

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.