Paprykowe pałki kurczaka z grilla to danie dla osób lubiących nieco bardziej pikantne danie. Jednak idealną propozycją dla złagodzenia smaku może być jedna z sałatek do dań z grilla.
Do przygotowania tego dania potrzebujecie dosłownie kilku składników…
Składniki
- 12 pałek z kurczaka
- oliwa z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki słodkiej papryki
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
- sól
- pieprz
Paprykowe pałki kurczaka z grilla – przepis
- W misce mieszamy przyprawy razem z oliwą.
- Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
- Pałki z kurczaka dokładnie nacieramy przygotowaną marynatą i odstawiamy na ok. 2 godziny, aby przeszły smakiem przypraw.
- Pieczemy na rozgrzanym grillu ok. 45 minut, aż mięsko będzie miękkie w środku.
Smacznego!
Obejrzyj nasze filmy:
Zobaczcie nasze przepisy na grilla -> TUTAJ
P.S. To danie możecie również przygotować w piekarniku :)