Karkówka w jogurcie z grilla to jedna z moich ulubionych propozycji na mięso z rusztu. Przygotowując ją tym sposobem możecie być pewni, że wyjdzie krucha, soczysta i rozpływająca się w ustach.
Niestety najlepiej jest jak mięso poleży w marynacie przez całą noc w lodówce, wtedy nabierze wyjątkowego smaku.
Jeśli szukacie dodatków do potraw z grilla zajrzyjcie -> TUTAJ
Obejrzyj nasze filmy:
Składniki
- 1 kg karkówki
- 400 ml jogurtu naturalnego
- 1 łyżka musztardy
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Karkówka w jogurcie z grilla
- Do miski wlewamy jogurt, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i musztardę.
- Karkówkę kroimy w plastry i dokładnie obtaczamy w marynacie.
- Miskę zawijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki. Najlepiej na całą noc.
- Karkówkę w jogurcie pieczemy na grillu, aż mięso stanie się miękkie. Ja osobiście najbardziej lubię takie pieczone bezpośrednio na ruszcie.
Smacznego!