Karkówka w jogurcie z grilla to jedna z moich ulubionych propozycji na mięso z rusztu. Przygotowując ją tym sposobem możecie być pewni, że wyjdzie krucha, soczysta i rozpływająca się w ustach.

Niestety najlepiej jest jak mięso poleży w marynacie przez całą noc w lodówce, wtedy nabierze wyjątkowego smaku.

Jeśli szukacie dodatków do potraw z grilla zajrzyjcie -> TUTAJ

Obejrzyj nasze filmy:

Składniki

  • 1 kg karkówki
  • 400 ml jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Karkówka w jogurcie z grilla

  1. Do miski wlewamy jogurt, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i musztardę.
  2. Karkówkę kroimy w plastry i dokładnie obtaczamy w marynacie.
  3. Miskę zawijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki. Najlepiej na całą noc.
  4. Karkówkę w jogurcie pieczemy na grillu, aż mięso stanie się miękkie. Ja osobiście najbardziej lubię takie pieczone bezpośrednio na ruszcie.

Smacznego!