Miodowe skrzydełka z grilla

Miodowe skrzydełka z grilla

Miodowe skrzydełka z grilla to błyskawiczna wersja dania z rusztu. Skrzydełka nie wymagają zbyt długiego marynowania. Ta marynata nada im chrupkości i odrobinę słodyczy.

Skrzydełka, a właściwie kurczak to chyba jedno z najpopularniejszych dań na grilla jakie lubią przygotowywać Polacy. Sprawdźcie sami, dlaczego tak lubimy kurczaka…

Jeśli macie ochotę na SAŁATKĘ DO GRILLA to zajrzyjcie TUTAJ.

Składniki

  • 12-14 skrzydełek do grilla
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 4-5 łyżek płynnego miodu
  • sól
  • pieprz

Miodowe skrzydełka z grilla – przepis

  1. Skrzydełka nacieramy solą i pieprzem.
  2. Do miski przeciskamy przez praskę czosnek. Możecie go również posiekać i rozetrzeć nożem razem z solą.
  3. Dodajemy do czosnku musztardę, oliwę, miód.
  4. Skrzydełka nacieramy marynatą i odstawiamy na 15-30 minut.
  5. Pieczemy na rozgrzanym grillu aż mięso stanie się rumiane i miękkie w środku.

Smacznego!

P.S. Takie skrzydełka możecie również upiec w piekarniku, lecz już klimat nie będzie taki sam.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.