Mule z pomidorkami koktajlowymi to prawie klasyczny przepis na te niezwykle pyszne owoce morza. Być może niektórych ich wygląd nie zachęca do przygotowania tej potrawy, ale muszę Was zapewnić jest pyszna.

Lista składników oraz błyskawiczny przepis znajdują się poniżej…

Składniki

  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 1kg muli (świeżych)
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa
  • 100 ml białego wina
  • odrobina rozmarynu

Przepis na mule z pomidorkami koktajlowymi

  1. Mule dokładnie myjemy i wkładamy do garnka.
  2. Dodajemy odrobinę oliwy, przeciśnięty przez praskę czosnek, wino, rozmaryn i pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe.
  3. Mule gotujemy, koniecznie pod przykryciem przez ok. 4 minuty. Powinny się w tym czasie otworzyć, te które będą zamknięte wyrzucamy.

Danie najlepiej jest podać razem ze świeżą bagietką.

Obejrzyj nasze filmy:

Smacznego!