Domowy omlet z oliwkami

Domowy omlet z oliwkami

Domowy omlet z oliwkami to błyskawiczna propozycja na pożywne śniadanie. Przygotowanie omletu wcale nie jest takie trudne i nie zajmie Wam zbyt dużo czasu. Do jego przygotowania możecie wybrać dodatki jakie lubicie najbardziej. U mnie to są oliwki, salami i obowiązkowo cebula. Fajnym pomysłem jest również dodatek odrobiny mozzarelli.

Składniki podane w przepisie wystarczą na omlet, którym z całą pewnością najedzą się dwie dorosłe osoby.

Sprawdź przepis: Omlet z pieczarkami

Spróbujcie go również zjeść z dodatkiem ketchupu i przekonajcie się jak bardzo zmieni swój smak. Oczywiście na lepsze :)

Składniki na omlet

  • 4 jajka
  • 50g salami
  • 1 cebula
  • 12 oliwek
  • sól
  • pieprz
  • 50g mozzarelli
  • masło do smażenia
  • dodatkowo: ketchup

Przeczytaj także: Omlet z szynką, serem żółtym z sałatką z rukoli

Domowy omlet z oliwkami – przepis

  1. Salami i cebulę kroimy w drobną kostkę.
  2. Oliwki kroimy na połówki, albo na plasterki.
  3. Pokrojone składniki dodajemy do miski, wbijamy jajka, dodajemy mozzarellę, szczyptę soli i szczyptę pieprzu. Całość mieszamy przy pomocy widelca.
  4. Na patelni roztapiamy masło, a następnie wylewamy masę jajeczną, przykrywamy i smażymy ok. 5 minut. Przewracamy omlet i smażymy jeszcze ok. 2 minut.
  5. Omlet możemy podać np. z ketchupem, będzie smakował wybornie!

Domowy omlet z oliwkami

Smacznego!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.