Bardzo prosty przepis na surówkę z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka. Taka surówka doskonale będzie pasowała do każdego dania mięsnego, a jej przygotowanie nie zajmie nam zbyt wiele czasu.
Listę zakupową i przepis znajdziecie poniżej…
Surówka z kapusty kiszonej marchewki i jabłka – składniki:
- 500g kapusty kiszonej
- 2 marchewki
- 1 jabłko
- szczypta cukru
- odrobina oleju
Surówka z kapusty kiszonej marchewki i jabłka – przepis:
- Kapustę odsączamy i próbujemy czy nie jest zbyt kwaśna. Jeśli jest za kwaśna, płuczemy ją pod bieżącą wodą.
- Marchewki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach.
- Jabłko obieramy i ścieramy na dużych na tarce na dużych oczkach.
- Wszystkie składniki przekładamy do miski, doprawiamy szczyptą cukru i dodajemy odrobinę oleju/oliwy do smaku. Całość raz jeszcze mieszamy.
Smacznego!
Obejrzyj nasze filmy:
Można dodać drobno pokrojoną cebulę, kminek.