Placuszki z serkiem ricotta i borówkami
Śniadania

Placuszki z serkiem ricotta i borówkami

Pyszne, delikatne w smaku i rozpływające się w ustach placuszki z serkiem ricotta i borówkami to idealna propozycja na leniwe weekendowe śniadanie.

Placuszki przygotujemy w kilka chwil i będziemy mogli cieszyć się ich niezwykłym smakiem. Jako dodatek do placuszków my wybraliśmy borówki, ale możecie wykorzystać dowolne sezonowe owoce, ale również nadadzą się te z puszki :)

Poniżej znajdziecie przepis i listę składników na ok. 10 placuszków.

Składniki

  • 130g serka ricotta
  • 3 łyżeczki cukru
  • 1 łyżka miodu
  • 1 jajko
  • 50ml mleka
  • 100g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • owoce
  • syrop klonowy

Placuszki z serkiem ricotta i borówkami – przepis

  1. Serek ricotta, mąkę, cukier, miód, mleko, jajko i proszek do pieczenia mieszamy w misce tak aby nie było grudek.
  2. Placuszki smażymy na rumiany kolor na patelni na odrobinie oleju.
  3. Placuszki z ricotty możemy podać polane syropem klonowym z sezonowymi owocami.

Placuszki z serkiem ricotta i borówkami

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.