Makaron z musem truskawkowym to danie, które zna chyba każdy. Najbardziej popularne jest chyba wtedy kiedy można kupić świeże truskawki. Danie to można przygotwać zarówno ze świeżych, jak i mrożonych owoców.

Przepis na makaron razowy z szybkim pesto bazyliowym

Składniki

  • ulubiony makaron np. świderki, spaghetti
  • 300g truskawek
  • jogurt naturalny
  • 2 łyżeczki cukru
  • sól

Makaron z musem truskawkowym – przepis

Makaron gotujemy w osolonej wodzie i odcedzić. Truskawki umyć i pozbawić szypułek. Następnie przy pomocy widelca rozgnieść je w misce. Dodać odrobinę cukru.

Obejrzyj nasze filmy:

Na talerz wykładamy makaron, rozgniecione truskawki, odrobinę jogurtu naturalnego oraz pokrojone na ćwiartki truskawki jako dekorację.

Makaron z truskawkami
Makaron z truskawkami

Smacznego!