Kurczak z miodowej glazurze z grilla to moja propozycja na to danie. Dodatek miodu sprawi, że będą one chrupiące i soczyste w środku.
Nie martwcie się tym, że skórka będzie delikatnie ciemniejsza, po prostu wysoka temperatura może przypiec skórę.
Lista składników i przepis jest poniżej
Obejrzyj nasze filmy:
Składniki
- 12-14 pałek z kurczaka
- 5-6 łyżek miodu
- sok z 1/2 cytryny
- łyżka musztardy
- 3 ząbki czosnku
- pieprz
- sól
Kurczak z miodowej glazurze z grilla – przepis
- Pałki z kurczaka nacieramy solą i pieprzem.
- W misce mieszamy miód, sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę.
- Przygotowaną marynatą nacieramy kurczaka i odstawiamy na ok. 1 godzinę.
- Pieczemy go na rozgrzanym grillu ok. 45 minut aż będzie miękki.
Tutaj są ->> NAJLEPSZE PRZEPISY NA GRILLA