Kurczak z miodowej glazurze z grilla to moja propozycja na to danie. Dodatek miodu sprawi, że będą one chrupiące i soczyste w środku.

Nie martwcie się tym, że skórka będzie delikatnie ciemniejsza, po prostu wysoka temperatura może przypiec skórę.

Lista składników i przepis jest poniżej

Obejrzyj nasze filmy:

Składniki

  • 12-14 pałek z kurczaka
  • 5-6 łyżek miodu
  • sok z 1/2 cytryny
  • łyżka musztardy
  • 3 ząbki czosnku
  • pieprz
  • sól

Kurczak z miodowej glazurze z grilla – przepis

  1. Pałki z kurczaka nacieramy solą i pieprzem.
  2. W misce mieszamy miód, sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę.
  3. Przygotowaną marynatą nacieramy kurczaka i odstawiamy na ok. 1 godzinę.
  4. Pieczemy go na rozgrzanym grillu ok. 45 minut aż będzie miękki.

Tutaj są ->> NAJLEPSZE PRZEPISY NA GRILLA