Nie wszyscy są zwolennikami tatara. Ja przekonałem się do niego dopiero po pewnym czasie, jednak teraz tatar to jedno z dań, które bardzo lubię.
Najlepszy jest oczywiście ze świeżo siekanej wołowiny, jednak nie zawsze mamy możliwość kupienia dobrego jakościowo mięsa. Posiłkujemy się wtedy gotowym mięsem na tatar dostępnym w sklepie.
Wybierając jednak takie mięso powinniśmy spojrzeć na skład i kupić to, które będzie zawierało najwięcej mięsa :)
Obejrzyj nasze filmy:
Jestem bardzo ciekaw jakie Wy macie sprawdzone przepisy na tatara. Mam nadzieję, że podzielicie się przepisami w komentarzach, bo chętnie poeksperymentuję :)
Tatar – sprawdzony przepis
Mięso na tatara doprawiam sporą ilością soli i pieprzu. Dodaję odrobinę oliwy (ok. 4-5 łyżek), łyżeczkę musztardy i całość dokładnie mieszam.
Podaję go z żółtkiem (jajko wcześniej sparzone), posiekaną cebulką i ogórkiem konserwowym.
Smacznego!
tatar jest obłędny jeśli umie się go przygotować :) mniaaam!
Zgadzam się, a jaki masz przepis na NAJLEPSZEGO tatara?:)