Farfalle z domowym pesto z pomidorami koktajlowymi

Farfalle z domowym pesto z pomidorami koktajlowymi

Natka pietruszki to będzie nasz główny składnik, który ma ogromne właściwości odżywcze. Otóż pietruszka wzmacnia wzrok, cerę ale również przyczynia się do poprawy nieświeżego oddechu. Ponadto zawiera magnez, cynk, mangan, wapń, potas i kwas foliowy.

Warto jeść ja jak najczęściej, dziś w postaci pesto.

Składniki i listę niezbędnych składników przedstawiam poniżej.

Składniki:

  • 250 m makaronu farafalle
  • 4-5 pomidorków koktajlowych
  • 3 garści mix sałat
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 orzechy nerkowca lub brazylijskie
  • ½ sok z cytryny
  • 1/3 szklanki oliwy z oliwek

Przepis na farfalle z domowym pesto z pomidorami koktajlowymi

  1. Makaron ugotuj zgodnie z zaleceniami znajdującymi się na opakowaniu
  2. Pomidory koktajlowe umyj i przekrój na pół
  3. Zmiksuj natkę pietruszki, orzechy, czosnek, sok z cytryny i olej na gładką masę
  4. Na dnie głębokiego naczynia nałóż sałatę, następnie makaron wymieszany z pesto. Całość ozdób pomidorkami koktajlowymi.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.