Czekoladowe pankakes to propozycja śniadań na słodko. Gdy kanapki już się nudzą warto spróbować czegoś innego. Czekoladowym naleśnikiem można przekonać niemalże każde dziecko.

Ponadto nie jest to trudne danie a odpowiednimi dodatkami możemy te zwykłe pankakes wynieść ponad wyżyny.

Listę składników i przepis przedstawię poniżej.

Składniki:

  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżka kakao
  • 4 łyżki mąki owsianej
  • 1 łyżka migdałów
  • ½ szklanki mleka roślinnego lub sojowego
  • 1 garść malin
  • 1 garść borówek amerykańskich

Przepis:

  1. Zblenduj maliny i borówki amerykańskie z mlekiem, octem jabłkowym i soda oczyszczoną.
  2. Dodaj kakao i mąkę i wymieszaj wszystko ze sobą
  3. Patelnię za pomocą pędzla wysmaruj tłuszczem do smażenia, usmaż placki i przyozdób pozostałymi owocami i migdałami.

Smacznego!