Czekoladowe pankakes

Czekoladowe pankakes

Czekoladowe pankakes to propozycja śniadań na słodko. Gdy kanapki już się nudzą warto spróbować czegoś innego. Czekoladowym naleśnikiem można przekonać niemalże każde dziecko.

Ponadto nie jest to trudne danie a odpowiednimi dodatkami możemy te zwykłe pankakes wynieść ponad wyżyny.

Listę składników i przepis przedstawię poniżej.

Składniki:

  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżka kakao
  • 4 łyżki mąki owsianej
  • 1 łyżka migdałów
  • ½ szklanki mleka roślinnego lub sojowego
  • 1 garść malin
  • 1 garść borówek amerykańskich

Przepis:

  1. Zblenduj maliny i borówki amerykańskie z mlekiem, octem jabłkowym i soda oczyszczoną.
  2. Dodaj kakao i mąkę i wymieszaj wszystko ze sobą
  3. Patelnię za pomocą pędzla wysmaruj tłuszczem do smażenia, usmaż placki i przyozdób pozostałymi owocami i migdałami.

Smacznego!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.