Czekoladowe pankakes to propozycja śniadań na słodko. Gdy kanapki już się nudzą warto spróbować czegoś innego. Czekoladowym naleśnikiem można przekonać niemalże każde dziecko.
Ponadto nie jest to trudne danie a odpowiednimi dodatkami możemy te zwykłe pankakes wynieść ponad wyżyny.
Listę składników i przepis przedstawię poniżej.
Składniki:
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 łyżka kakao
- 4 łyżki mąki owsianej
- 1 łyżka migdałów
- ½ szklanki mleka roślinnego lub sojowego
- 1 garść malin
- 1 garść borówek amerykańskich
Przepis:
- Zblenduj maliny i borówki amerykańskie z mlekiem, octem jabłkowym i soda oczyszczoną.
- Dodaj kakao i mąkę i wymieszaj wszystko ze sobą
- Patelnię za pomocą pędzla wysmaruj tłuszczem do smażenia, usmaż placki i przyozdób pozostałymi owocami i migdałami.
Smacznego!