Classic nachos
Inne,  Przystawki, przekąski, sosy

Classic nachos

Classic nachos to bardzo popularne danie w wielu restauracjach meksykańskich. Jest bardzo sycące, pożywne z idealne komponującymi się smakami.

W nachosach wykorzystujemy papryczki jalapenos, więc w zależności od Waszych gustów smakowych dajcie ich odrobinę mniej lub więcej.

Sprawdź przepis na: Zapiekane nachos z żółtym serem

Składniki

  • solone nachosy
  • puszka kukurydzy
  • puszka czarnej fasoli
  • papryczki jalapenos (mogą być marynowane)
  • 150g sera cheddar
  • czerwona cebula
  • szczypiorek
  • 2 pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • przyprawa chilli con carne
Classic nachos
Jak przygotować nachos

Classic nachos – przepis

Na patelni dusimy przez chwilę odcedzoną z zalewy fasolę, kukurydzę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość doprawiamy przyprawą Chilli con carne. Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym warstwami składniki:

  • nachos
  • fasola i kukurydza
  • 1/2 startego sera
  • nachos
  • kukurydza i fasola
  • pozostały ser
  • drobno pokrojona czerwona cebula
  • pokrojone drobno pomidory
  • plastry jalapenos
  • posiekany szczypiorek

Nachos zapiekamy ok. 12-14 minut w temperaturze 180 st. C.

Podajemy ciepłe. Smacznego!

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.