Wegetariańskie spaghetti to propozycja dla wszystkich tych, którzy nie lubią i nie jadają mięsa. Makaron ten jest również ciekawą propozycją na urozmaicenie swojego menu i chęci spróbowania czegoś nowego.
Możecie do przygotowania tego dania wykorzystać dowolny makaron jaki lubicie – tagliatelle, makaron do spaghetti razowy, albo zwykły.
Zobacz przepis na: Makaron razowy z pesto bazyliowym
Obejrzyj nasze filmy:
Składniki
- makaron do spaghetti
- marchewka
- nieduża cukinia
- 1/2 brokuła
- pomidorki koktajlowe
- oliwa z oliwek
- 30g parmezanu
- szczypta oregano
- 8 pomidorków koktajlowych
- sól
- pieprz
- mała cebula
Przeczytaj jak przygotować: Makaron razowy z cukinią i kurczakiem
Wegetariańskie spaghetti – przepis
- Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Powinien być al dente.
- W międzyczasie na patelnie na oliwie szklimy drobno pokrojoną w kostkę cebulę.
- Marchewkę kroimy w cienkie paseczki.
- Z cukinii wydrążamy miąższ z pestkami, a pozostałą część kroimy w cienkie paseczki.
- Brokuła dzielimy na różyczki.
- Warzywa dodajemy co cebuli i smażymy razem ok. 5-7 minut. Powinny być al dente. Doprawiamy całość do smaku przyprawami i dodajemy makaron oraz pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe.
- Przed podaniem całość posypujemy startym parmezanem.
Szybki przepis na: Szybki makaron z boczkiem
Smacznego!
W końcu jakiś przepis dla wegetarian. Ile można jeść mięsa.