Warzywne babeczki to danie zarówno na podwieczorek, jak i zdrową kolację. Babeczki są pełne warzyw, więc dostarczamy do organizmu sporą ilość potrzebnych witamin.
Samo przygotowanie jest dość szybkie, jednak babeczki muszą się piec ok. 20 minut.
Sprawdźcie listę zakupów i do dzieła :)
Obejrzyj nasze filmy:
Składniki (na ok. 6 babeczek)
- 4 jajka
- 20g parmezanu
- 1/2 cukini
- 1/2 papryki
- odrobina szczypioru
- 1 mała cebula
- 2 łyżki mąki
- garść liści szpinaku
Warzywne babeczki – przepis
- Cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Podobnie postępujemy z cukinią i papryką.
- Szpinak rwiemy na mniejsze kawałki.
- Parmezan ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
- Szczypiorek drobno siekamy.
- Do miski wbijamy jajka, dodajemy pokrojone warzywa, parmezan, szpinak, szczypiorek, mąkę i dokładnie mieszamy. Możecie użyć miksera, ale nie jest to konieczne.
- Masę przelewamy do foremek na babeczki i pieczemy w 180 st. C ok. 20-25 minut.
Smacznego!