Gołąbki
Polecam Wam mój sprawdzony, babciny przepis na gołąbki z mięsa mielonego wieprzowego. Tym razem przygotujemy gołąbki bez dodatku ryżu. Gołąbki klasycznie podamy z sosem pomidorowym, bez zasmażki oraz…
Zapiekanka makaronowa z 4 składników
Zapiekanka makaronowa z 4 składników to przepis na szybki i bardzo tani obiad. Do przygotowania tego obiadu potrzebujemy dosłownie 4 składników i kilku przypraw, które najbardziej lubicie. To…
Gołąbki z młodej kapusty
Czy jest tutaj ktoś, kto nie lubi polskich, tradycyjnych gołąbków? W sezonie zawsze szykuję gołąbki z młodej kapusty. Przepis na gołąbki jest prosty i bardzo szybki, młoda kapusta…
Polędwica z dorsza z pesto i bukietem warzyw
Polędwica z dorsza z pesto i bukietem warzyw to zdrowa, trochę w śródziemnomorskim stylu propozycja na obiad. Dorsz, jak każda inna ryba ma w sobie spore ilości kwasów…
Gulasz wołowy z ziemniakami
Gulasz wołowy z ziemniakami to proste, smaczne i bardzo aromatyczne danie przygotowywane w piekarniku. Gulasz będzie podany wraz z ziemniakami i marchewką. Wołowina to specyficzny rodzaj mięsa, które…
Pierś z kaczki – jak przygotować?
Piersi z kaczki to przez wiele osób uznawane są jako danie wyjątkowo trudne do przygotowania. A jest wręcz odwrotnie, ważne jest aby pilnować czas, aby pierś zbytnio nie…
Pulpety z polędwiczki wieprzowej z miętą
Pulpety z polędwiczki wieprzowej z miętą to przepis inspirowany kuchnią Jamiego Olivera. Do przygotowania tych pulpecików wykorzystamy delikatne mięso, jakim jest polędwiczka wieprzowa. Nie musicie używać tutaj maszynki…
Przepyszne pulpeciki jagnięce z sosem śmietanowo-pomidorowym
Jagnięcina to jeden z najbardziej szlachetnych i delikatnych rodzajów mięs. Jej smak docenią nie tylko wytrawni mięsni koneserzy, a dobrze przyprawiona i podana jagnięcina to jeden z najlepszych…